Aktuelt

Dette skjer i Alv

7. Mai 2020
Live stream på Facebook om Korona og Datapresentasjon

ALV LIVE | Korona: kommunikasjon og manipulasjon ved hjelp av data - med Martin Keseler Barland

 

Korona har vært, og kommer til å være, en stor del av hverdagen vår. En ting som er interessant er at i dekningen av Korona brukes mye data og statistikk. Å bruke data i kommunikasjon er veldig nyttig slik at det skal bli enklere for mange å forstå hva som foregår, og i hvilken retning utviklingen går.

 

Det kan også by på utfordringer fordi ikke alle er vant til å jobbe med, og konsumere, data i sin hverdag. Så hva kan vi som organisasjoner lære av hvordan data blir delt i disse tider slik at vi kan får mer ut av den dataen vi sitter på? Og hvordan kan vi sørge for at vi ikke blir lurt av dem som bruker data og grafer for å spre sin egen agenda?


1. April 2020
Alv satser på Data og Analyse

I dag er en stor dag for Alv! For i dag starter Martin Keseler Barland endelig hos oss som leder for data og analyse!

 

Martin har lang erfaring innenfor data og analysefeltet, og er virkelig en autoritet innen datavisualisering! Han hjelper kunder med alt fra rådgivning, arkitektur, implementering og utrulling av løsninger innen data og analyse, fra «business intelligence» til avansert analyse (AI/ML).

 

Dette er ikke bare en stor dag fordi vi har vært så heldige å få inn en ny Alv som er så bra som Martin, men også fordi det er starten på et nytt eventyr for oss - nemlig oppbygningen av en data og analyseavdeling! Er du interessert i å høre mer om hva vi skal gjøre innenfor dette området! Ikke vær redd for å ta kontakt med Martin eller noen av oss andre i Alv!


16. Mars 2020
Alpetur til Sölden i Tyrol, Østerrike

I starten av mars reiste alle i Alv til Sölden i Tyrol, Østerrike. Før turen var vi i kontakt med Folkehelseinstiuttet og forsikret oss om at vi ikke brøt noen av deres anbefalinger før vi reiste.

 

Situasjonen omkring korona endret seg raskt i starten av mars, og da vi var på vei hjem på søndag 8.mars, havnet Tyrol og Østerrike på listen over steder med varig spredning, og 13 av 15 Alver ble satt i karantene ved hjemkomst. Det var heldigvis ingen som ble syke.

 

Selv om fokuset etter turen var på korona og karantene, så var turen helt magisk! Vi fikk stått på ski og snowboard sammen i utrolig fine omgivelser! Vi bodde på fantstiske Aqua Dome hotell, som hadde et helt utrolig SPA som vi fikk utnyttet flere kvelder! Vi hadde teambuilding og ble virkelig bedre kjent med hverandre.

 

Man kan trygt si at vi fikk utnyttet siste mulighet for utenlandsreiser på en stund! Vi sitter igjen med utrolig gode minner etter denne turen!


1. Mars 2020
Ny utvikler til Alv!

Truls Aagaard er nyansatt som fullstack utvikler i Alv med hovedfokus på DevOps og web-applikasjoner utviklet i JavaScript, TypeScript (ES6+), HTML og CSS.

 

Han har vært hovedutvikler og arkitekt i flere prosjekter, der webapplikasjoner ble utviklet for å løse virksomhetskritiske funksjoner innen informasjons håndtering, økonomi-, HR- og logistikk. Han liker godt å jobbe med DevOps kapabilitetene i prosjektene samt har god kjennskap til hvordan man høster fordelene av det nyeste innen teknologi.


14. Februar 2020
AlvFredag Spesial

Vi har innetid på Alv-kontoret for alle konsulentene våre annenhver fredag etter lunsj.

 

En gang i mellom gjør vi noe spesielt, som konsulentene ikke vet noe om på forhånd, for å ha det morsomt sammen og for å utfordre oss selv. Vi kaller det for Alv-fredag spesial. Denne gangen dro vi på fjordrafting i Oslofjorden, midt i Januar. Det var en actionfylt og morsom, om noe kald opplevelse. Etterpå dro vi på KOK, og tok badstue og isbadet i Oslofjorden, før vi avsluttet det hele med middag på Pincho nation!

 

Det spriter opp hverdagen med en litt uvanlig fredag i ny og ne, og i tillegg fikk vi muligheten til å bli litt bedre kjent med kollegaene våre også!